Antena 3 CNN Externe Armata rusă le-a cerut ucrainenilor din Mariupol să depună armele pe 5 aprilie

Armata rusă le-a cerut ucrainenilor din Mariupol să depună armele pe 5 aprilie

Ministerul Apărării al Federației Ruse a invitat formațiunile ucrainene de la Mariupol să depună armele pe 5 aprilie și a promis că le va salva viața.

Armata rusă le-a cerut ucrainenilor din Mariupol să depună armele pe 5 aprilie
Sursa foto: Twitter/ The New York Times
de Alexandra Ionescu    |    04 Apr 2022   •   23:01

„Forțele armate ruse, pornind doar de la principii umane, le cere unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor teritoriale de apărare și mercenarilor străini să oprească ostilitățile de la 06:00, ora Moscovei, pe 5 aprilie, pentru a salva civilii.” a spus şeful Centrului Naţional de Control.apărarea Federaţiei Ruse Mihail Mizintsev.

Potrivit acestuia, formațiunilor ucrainene din Mariupol li s-a cerut „să depună armele și să plece pe traseul convenit cu partea ucraineană în direcția Zaporojie către teritoriile controlate de Kiev”. „Toți cei care depun armele au garantată păstrarea vieții”, a spus Mizintsev.

Potrivit acestuia, armata rusă își propune să se stabilească de la ora 09:00 pe 5 aprilie „o legătură continuă între părțile rusă și ucraineană pentru schimbul reciproc de informații”; de la ora 09:30 din partea armatei ruse, forțele RPD și armata ucraineană trebuie să declare „modul de tăcere completă”; de la 10:00 la 13:00 - să efectueze „ieșirea tuturor, fără excepție, a unităților armate ucrainene și a mercenarilor străini fără arme și muniție”.

„Începutul efectiv al „regimului de tăcere” este ora 09:30 (ora Moscovei) - la ieșirea din Mariupol spre Mangush, ambele părți sunt indicate prin arborarea steagurilor: din partea rusă - roșu, din partea ucraineană - alb de-a lungul întreaga linie de contact", a spus Mizintsev, potrivit Interfax.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Moscova contează pe sprijinul Ankarei pentru ca forțele ucrainene să depună armele la Mariupol pe 5 aprilie.

„Exprimăm speranța că colegii turci, folosindu-și autoritatea, vor putea influența prin toate mijloacele posibile atât pe reprezentanții autorităților de la Kiev, cât și direct pe comandanții formațiunilor armate ucrainene rămase la Mariupol”, a spus Mizintsev.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Mariupol
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close