Antena 3 CNN Externe „Opriți lupta și părăsiți orașul!” Se pune în aplicare „pauza umanitară”. Ce se întâmplă în orașul sirian Alep

„Opriți lupta și părăsiți orașul!” Se pune în aplicare „pauza umanitară”. Ce se întâmplă în orașul sirian Alep

„Opriți lupta și părăsiți orașul!” Se pune în aplicare „pauza umanitară”. Ce se întâmplă în orașul sirian Alep
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Oct 2016   •   15:44

Forţele ruse şi siriene au anunţat că îşi suspendă raidurile aeriene la Alep (nord-vest), începând de marţi 07:00 GMT, înainte de programata "pauză umanitară" care ar urma să fie pusă în aplicare joi, 20 octombrie, a anunţat ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, citat de AFP, Reuters şi RIA Novosti.

„Astăzi, începând de la ora (locală) 10:00 dimineaţă (07:00 GMT), loviturile aviaţiei ruse şi siriene au încetat”, a declarat Şoigu într-o reuniune a Statului Major al armatei ruse, explicând că această oprire înainte de termen este „necesară pentru punerea în aplicarea a pauzei umanitare” pentru a permite civililor să plece din Alep joi.

Potrivit lui Şoigu, al cărui discurs a fost transmis de televiziunea publică rusă, înainte de „pauza umanitară”, trupele siriene se vor îndepărta de Alep pentru ca rebelii să poată părăsi oraşul, cu tot cu arme, prin două coridoare special create în acest scop, între care drumul spre Castello. În total, vor fi create şase coridoare umanitare prin care să poată fi evacuaţi în condiţii de securitate civilii, persoanele bolnave şi cei răniţi din Alep.

„Cerem guvernelor ţărilor având influenţă în partea de est a Alepului pentru a convinge liderii (rebelilor) să oprească lupta şi să părăsească oraşul”, a adăugat el, referindu-se la Statele Unite ale Americii.

Un întreg oraș riscă să dispară de pe fața pământului, din cauza războiului. ”Oamenii nu vor rezista mai mult de o lună!"

Ministerul Apărării rus declarase luni că o pauză a atacurilor aeriene asupra celui mai mare oraş din nordul Siriei va intra în vigoare joi, 20 octombrie, de la ora locală 08:00 (05:00 GMT) până la ora locală 16:00 pentru a permite civililor şi rebelilor să părăsească oraşul. „Forţele ruse şi siriene îşi vor suspenda în această perioadă atacurile aeriene şi orice fel de tiruri”, a asigurase generalul rus Serghei Ruţkoi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pauza raiduri raiduri aeriene Alep Siria
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close