x close

Armata siriană asigură că va riposta, după atacul american asupra bazei aeriene „Shayrat”

de A.M.P    |    07 Apr 2017   •   11:14
Armata siriană asigură că va riposta, după atacul american asupra bazei aeriene „Shayrat” 482 FOTO: US Defence Departament

Armata siriană a anunţat vineri că loviturile americane împotriva unei baze aeriene din centrul Siriei s-au soldat cu şase morţi şi cu importante pagube materiale, fără a preciza dacă victimele sunt din rândul civililor sau al militarilor, scrie Agerpres.

"SUA au întreprins la orele locale 03:42 (00:42 GMT) o agresiune flagrantă împotriva uneia dintre bazele noastre aeriene din centrul Siriei, cu rachete, făcând morţi, răniţi şi importante pagube materiale", a anunţat armata siriană într-un comunicat, citit de un purtător de cuvânt la televiziunea de stat siriană. 

"Această agresiune americană condamnabilă subliniază continuarea strategiei eronate de către SUA", continuă comunicatul. "Înaltul comandament al armatei şi forţele armate siriene dau asigurări că riposta lor va fi o şi mai multă determinare în a continua datoria lor naţională de apărare a poporului sirian şi de a zdrobi terorismul oriunde se află acesta", se mai spune în comunicatul armatei siriene. 

Baza aeriană siriană lovită de rachete de croazieră americane în noaptea de joi spre vineri a fost punctul de decolare pentru avioanele care au desfăşurat recentul atac chimic atribuit regimului de la Damasc. Baza Shayrat, situată în provincia Homs din centrul Siriei, a fost lovită, potrivit Pentagonului, în jurul orei 00:40 GMT de 59 de rachete Tomahawk trase de pe distrugătoarele americane USS Porter şi USS Ross, care se aflau în Mediterana orientală.

Citeşte mai multe despre:

sua atac siria armata siriana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati