Antena 3 CNN Externe Asasinat politic în Polonia: Asistentul unui parlamentar din Opoziţie, ucis în sediul partidului

Asasinat politic în Polonia: Asistentul unui parlamentar din Opoziţie, ucis în sediul partidului

Asasinat politic în Polonia: Asistentul unui parlamentar din Opoziţie, ucis în sediul partidului
Sursa foto: Foto: Video News
20 Oct 2010   •   10:31

Asistentul unui parlamentar din Opoziţie a fost ucis, chiar în sediul partidului, în Polonia. Atacatorul a mai rănit grav şi o a doua persoană, aflată în clădire. Reprezentanţii Opoziţiei spun că este vorba despre un asasinat politic.

Premierul polonez, Donald Tusk, a transmis condoleanţe familiilor victimelor atacului asupra sediului partidului Lege şi Justiţie.

"Nu s-au mai întâmplat niciodată asasinate politice în Polonia până acum. În acest caz, se pare că motivele au fost politice. În acest moment critic, ar trebui în primul rând să ne ţinem emoţiile în frâu", a declarat Donald Tusk.

Asistentul unui parlamentar al principalului partid de Opoziţie din Polonia a fost ucis de un bărbat într-un atac comis în oraşul Lodz. În timpul atacului, agresorul a înjunghiat şi un alt bărbat aflat în sediu.

Donald Tusk a făcut apel la calm în rândul tuturor politicienilor. Asta după ce Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn preşedintelui polonez defunct, a acuzat Guvernul de la Varşovia că ar fi orchestrat atacul.

"Azi, Guvernul este responsabil pentru securitatea tuturor sediilor, angajaţilor şi activiştilor partidului Lege şi Justiţie. Orice cuvânt, care va promova de acum înainte această campanie calomnioasă, va fi un îndemn pentru crime", a spus Jaroslaw Kaczynski.

La acest moment, poliţia spune că nu are informaţii despre mobilul crimei.

Asasinat politic în Polonia


×
Subiecte în articol: Polonia parlamentar
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close