Antena 3 CNN Externe Asistentul morții: le-a injectat aer în vene pacienților operați pe cord. Patru au decedat în spital, în SUA

Asistentul morții: le-a injectat aer în vene pacienților operați pe cord. Patru au decedat în spital, în SUA

Un asistent medical din Texas a fost găsit vinovat de uciderea a patru pacienți, cărora le-a injectat aer în vene, relatează presa internațională.

Asistentul morții: le-a injectat aer în vene pacienților operați pe cord. Patru au decedat în spital, în SUA
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2021   •   15:33

Acuzatul, în vârstă de 37 de ani, se numește William Davis (foto) și a lucrat la spitalul Christus Mother Frances.

Potrivit investigației, el a încercat să omoare șapte oameni în perioada iunie 2017 - ianuarie 2018. 

Victimele, bărbați cu vârste 47 și 74 de ani, au prezentat simptome de atac cerebral și au murit în urma hemoragiei. 

Pe parcursul procesului, instanța a aflat că bărbații uciși de Davis se recuperau normal după operații iar medicii n-au știut ce să facă atunci când starea lor s-a deteriorat rapid.

Ei au realizat că lucrurile sunt anormale după ce au analizat tomografiile care relevau prezența aerului în creierul pacienților.

Completul de judecată și jurații au avut ocazia să vadă o înregistrare realizată cu camerele de supraveghere, în care asistentul a intrat în rezerva unui pacient iar alarma cardiacă a acestuia s-a declanșat după trei minute.

Pacientul a decedat ulterior.

William Yarbrough, un pneumolog din Dallas consultat de tribunal, a spus juraților că n-a mai întâlnit un astfel de caz în zeci de ani practică medicală.

În schimb, Philip Hayes, avocatul lui Davis, a spus că acesta din urmă este scos țap ispășitor pentru problemele procedurale "grave" ale spitalului unde au avut loc decesele. 

Potrivit procurorului districtual Jacob Putman, "s-a dovedit că un spital este ascunzătoarea perfectă pentru un criminal în serie".

Acuzarea urmează ceară pedeapsa cu moartea pentru inculpat. Asistentul găsit vinovat va rămâne în penitenciarul districtual Smith în așteptarea sentinței.

Cauțiunea în cazul său a fost fixată la aproape 9 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: William Davis Texas asistent medical
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close