Antena 3 CNN Externe Atac aerian israelian asupra provinciei siriene Homs. Au fost raportați patru morți și șapte răniți

Atac aerian israelian asupra provinciei siriene Homs. Au fost raportați patru morți și șapte răniți

Provincia siriană Homs, unde se află baza aeriană T4, a fost ținta unui atac israelian. Patru oameni au murit, iar alți șapte au fost răniți.

Atac aerian israelian asupra provinciei siriene Homs. Au fost raportați patru morți și șapte răniți
Sursa foto: Twitter/France24
de Cerasela Stafie    |    14 Oct 2021   •   15:19

Trei combatanți proiranieni și un militar sirian au fost victimele atacului de miercuri, din centrul Siriei. Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie, a fost cel care a făcut anunțul, acuzând Israelul.

”Inamicul israelian a comis, către ora (locală) 23.34 (şi ora României), o agresiune aeriană (...) asupra regiunii Palmira vizând un turn de comunicaţii şi mai multe ţinte din jur”, a transmis anterior agenţia oficială siriană de presă, Sana, care a citat surse militare.

Atacul a vizat un turn de comuncaţii și mai multe poziţii iraniene din jurul baze aeriene T4, a precizat SOHR, anunță Aljazeera.

Potrivit informațiilor transmise de cele două, alte câteva rachete au fost interceptate de armata siriană. În schimb, în atac au mai fost rănite șapte persoane, dintre care trei soldați.

Săptămâna trecută, un alt asemena atac a vizat aceeași zonă. Atribuit tot Israelului, acesta a cauzat moartea a doi combatanţi străini proiranieni și rănirea a patru militari.

 

 

×
Subiecte în articol: Israel atac aerian siria baza aeriana
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close