Antena 3 CNN Externe Atac cibernetic de amploare asupra Guvernului german. „Nu putem evalua pe deplin amploarea daunelor”

Atac cibernetic de amploare asupra Guvernului german. „Nu putem evalua pe deplin amploarea daunelor”

Atac cibernetic de amploare asupra Guvernului german. „Nu putem evalua pe deplin amploarea daunelor”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Mar 2018   •   20:28

Atacul informatic împotriva a două ministere germane, despre care s-a relatat miercuri, este „în plină desfăşurare”, a anunţat joi comisia pentru probleme de securitate a parlamentului german, fără a confirma că atacul a fost comis de hackeri ruşi, relatează AFP.

„Acesta este un atac cibernetic real care vizează o parte a guvernului (german). Acest atac este încă în desfăşurare”, a declarat deputatul conservator Armin Schuster, membru al acestei comisii. Niciun detaliu suplimentar nu va fi dat pentru a nu dezvălui informaţii hackerilor, a adăugat el.

„Nu putem evalua pe deplin amploarea daunelor astăzi, ar fi prematur”, a spus Schuster, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

Serviciile de informaţii germane, care se temeau de anul trecut că atacuri cibernetice ar putea perturba alegerile legislative din 24 septembrie, au acuzat în mod repetat serviciile secrete ruse de organizarea unei serii de atacuri informatice în scop de spionaj şi sabotaj.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic guvern daune
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close