Antena 3 CNN Externe Atac terorist la un hotel de lux din Somalia. Cel puțin 12 persoane au fost ucise

Atac terorist la un hotel de lux din Somalia. Cel puțin 12 persoane au fost ucise

Focuri de armă şi explozii puternice, aseară, în capitala Somaliei. Mai mulţi islamişti radicali din gruparea Al-Şabaab au luat cu asalt hotelul unde este găzduit șeful serviciilor de informații somaleze

Atac terorist la un hotel de lux din Somalia. Cel puțin 12 persoane au fost ucise
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    20 Aug 2022   •   10:10

Cel puțin 12 persoane au fost ucise după ce militanții al-Shabab au luat cu asalt un hotel din capitala Somaliei, Mogadishu. Hotelul e o locație populară în care se întâlnesc angajații guvernului federal.

Poliția a declarat că atacatorii au detonat doi explozibili în afara hotelului înainte de a intra în clădire și de a deschide focul.

Aceștia ar fi fost ascunși la ultimul etaj al Hotelului Hayat, la câteva ore după ce a început atacul.

O unitate specială a poliției ar fi salvat zeci de oaspeți și angajați din hotel.

"Forțele de securitate au continuat să anihileze teroriștii care au fost izolați în interiorul unei camere din clădirea hotelului. Majoritatea oamenilor au fost salvați, dar până în prezent a fost confirmat decesul a cel puțin opt civili", a declarat un oficial, Mohamed Abdikadir, conform BBC.

Anterior, un site web afiliat la al-Shabab a declarat că un grup de militanți a "intrat cu forța" în hotel și că "trage la întâmplare".

Hayat este descris ca fiind o locație populară în care se întâlnesc angajații guvernului federal.

"Două mașini capcană au vizat Hotelul Hayat"

Nouă persoane au fost rănite și transportate din hotel, a declarat anterior agenției de presă Reuters șeful serviciilor de ambulanță Aamin din Mogadishu, Abdikadir Abdirahman.

"Două mașini capcană au vizat Hotelul Hayat", a declarat un ofițer de poliție pentru agenția de presă Reuters. "Una a lovit o barieră din apropierea hotelului, iar apoi cealaltă a lovit poarta hotelului. Credem că luptătorii se află în interiorul hotelului".

Afiliat al al-Qaeda, al-Shabab s-a angajat într-un conflict de lungă durată cu guvernul federal.

Grupul controlează o mare parte din sudul și centrul Somaliei, dar a reușit să își extindă influența în zonele controlate de guvernul cu sediul în Mogadiscio.

În ultimele săptămâni, luptători afiliați grupului au atacat, de asemenea, obiective de-a lungul graniței dintre Somalia și Etiopia, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la o posibilă nouă strategie a al-Shabab.

Atacul de vineri reprezintă primul atac comis de grup în capitală de când noul președinte al Somaliei, Hassan Sheikh Mohamud, a fost ales în luna mai.

×
Subiecte în articol: Somalia atac terorist hotel de lux ucise
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close