Antena 3 CNN Externe Atac terorist în sediul unei televiziuni siriene. "Au fost executaţi jurnalişti şi angajaţi"

Atac terorist în sediul unei televiziuni siriene. "Au fost executaţi jurnalişti şi angajaţi"

Atac terorist în sediul unei televiziuni siriene. "Au fost executaţi jurnalişti şi angajaţi"
de O.P.    |    27 Iun 2012   •   11:12

Trei persoane au fost ucise miercuri dimineaţa într-un atac "terorist" asupra unui sediu al postului oficial de televiziune Al-Ikhbariya din provincia Damasc, a anunţat agenţia oficială Sana, relatează AFP. Este vorba despre primul atac de acest fel asupra unui post oficial de televiziune din Siria, de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în martie 2011.
  
Un grup a comis un atac "terorist" şi "barbar" asupra sediului postului de ştiri, devastând birourile şi omorând trei jurnalişti, a anunţat Sana.
  
Televiziunea de stat a difuzat în direct imagini cu distrugerile produse, mai ales dintr-o sală transformată în moloz, în care câteva obiecte ardeau în continuare.
  
"Grupurile teroriste au luat cu asalt sediul (postului) Al-Ikhbariya, au plasat explozivi în studiouri şi i-au detonat", a declarat în direct, pentru televiziunea de stat, Omran al-Zohbi, noul ministru al Informaţiilor, precizând că aceştia "au luat echipamente".
  
El a adăugat că grupul a "executat jurnalişti şi angajaţi".
  
"Aşa ceva nu s-a mai întâmplat", a continuat ministrul, denunţând recentele sancţiuni europene care vizează instituţiile mass-media siriene publice.
  
"Toţi cei care incită la violenţă, toţi cei care fac campanie împotriva Siriei, indiferent că este vorba despre mass-media sau oficiali din cadrul Consiliului de Securitate (al ONU), în special cei care ignoră prezenţa unor persoane înarmate, îşi asumă integral responsabilitatea acestei crime", a subliniat ministrul Informaţiilor, referindu-se la rebeli.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close