Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă, împiedicat în Germania. Echipe de comando ale poliţiei au reținut un suspect

Atentat cu bombă, împiedicat în Germania. Echipe de comando ale poliţiei au reținut un suspect

Atentat cu bombă, împiedicat în Germania. Echipe de comando ale poliţiei au reținut un suspect
de S.T.    |    09 Oct 2016   •   21:22

Echipe de comando ale poliţiei germane au percheziţionat duminică încă un apartament din oraşul Chemnitz şi au reţinut un suspect care ar avea legături cu sirianul suspectat că pregăteşte un atentat, relatează Reuters.

“Nimeni nu a fost rănit şi nu a fost tras nici un foc de armă. Am arestat un bărbat şi îl interogăm acum”, a spus purtătorul de cuvânt al Biroului de Investigaţii Penale din landul Saxonia, Tom Berhardt.

Sâmbătă, poliţia a descoperit explozibili într-un alt apartament din Chemnitz, unde îl căutau pe suspectul sirian Jaber Albakr, în vârstă de 22 de ani.

Poliţia l-a văzut pe tânăr la uşa blocului, înainte de a dispărea.

Forţele de ordine au evacuat clădirea şi au tras un foc de avertisment înainte de a intra în apartement. Sirianul nu se mai afla, însă, acolo.

Autorităţile germane au informat şi serviciile de informaţii externe despre Albakr, de teamă că ar putea încerca să fugă în străinătate.

Autorităţile germane îl caută în continuare duminică pe sirianul suspectat că pregăteşte un atentat, dar şansele de a-l găsi par să scadă de la o oră la alta.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close