Antena 3 CNN Externe Atentat cu mașină-capcană la Mogadishu. Mai mulți morți și răniți

Atentat cu mașină-capcană la Mogadishu. Mai mulți morți și răniți

Atentat cu mașină-capcană la Mogadishu. Mai mulți morți și răniți
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iul 2017   •   14:22

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte 20 rănite în explozia unei maşini capcană duminică în capitala somaleză Mogadishu şi bilanţul ar putea să crească, potrivit poliţiei, relatează Reuters şi AFP. 

Explozia a avut loc pe strada Maka al-Mukaram, cea mai frecventată arteră rutieră din capitala somaleză şi care duce către palatul prezidenţial. 

''Până în prezent sunt şase morţi, toţi civili, şi alte 20 de persoane sunt rănite. Sunt în majoritate pietoni, iar alţii se aflau la cumpărături'', a declarat un ofiţer de poliţie pentru Reuters. ''Numărul morţilor ar putea creşte. Majoritatea răniţilor sunt în stare foarte gravă'', a precizat el. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului somalez al securităţii, citat de AFP, maşina capcană a fost detonată de la distanţă. 

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar islamiştii radicali shebab, afiliaţi reţelei Al-Qaida, întreprind de obicei astfel de operaţiuni la Mogadiscio. 

Islamiştii shebab vor să înlăture de la putere guvernul central somalez, susţinut de comunitatea internaţională şi de Forţa Uniunii Africane din Somalia (Amisom), formată din 22.000 de oameni. 

Islamiştii au fost izgoniţi din Mogadishu în august 2011 şi şi-au pierdut apoi principalele bastioane, dar controlează în continuare vaste zone rurale de unde întreprind operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe, deseori în capitală, sau împotriva bazelor militare somaleze sau străine.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Somalia atentat terorist
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close