Antena 3 CNN Externe Atentat dejucat în Ucraina de serviciile secrete: Atacul viza ziua independenţei Ucrainei

Atentat dejucat în Ucraina de serviciile secrete: Atacul viza ziua independenţei Ucrainei

Atentat dejucat în Ucraina de serviciile secrete: Atacul viza ziua independenţei Ucrainei
Sursa foto: Foto: news.kievukraine.info
22 Aug 2011   •   21:45

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au afirmat luni că au dejucat un atentat care era pregătit la celebrarea, miercuri, a 20 de ani de la aniversarea independenţei Ucrainei de URSS, informează AFP.
   
"SBU a arestat trei membri ai unui grup infracţional care intenţionau să comită un atentat terorist în timpul celebrării Zilei Independenţei" la Kiev sau la periferia acestuia, a anunţat SBU într-un comunicat.
   
Arestările au avut loc în oraşul Vasilkiv, la circa 40 de kilometri sud-est de Kiev.
   
În cadrul percheziţiilor, anchetatorii au descoperit un dispozitiv explozibil a cărui rază de acţiune ar putea depăşi 100 de metri şi ar putea "provoca victime", potrivit comunicatului SBU. Aproxmativ 100 de manifeste cu "caracter extremist" au fost confiscate.
   
Anunţul SBU intervine în timp ce opoziţia ucraineană a promis manifestaţii masive la 24 august pentru a protesta faţă de procesul fostului premier Iulia Timoşenko, judecată pentru abuz de putere.
   
Opozanta, a cărei încarcerare la începutul lui august a generat critici vehemente în întreaga lume, denunţă aceste urmăriri drept o represiune politică orchestrată, potrivit ei, de adversarul său, preşedintele Viktor Ianukovici.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close