Antena 3 CNN Externe Atentatul de la Manchester. Autorul masacrului este un britanic de origine libiană şi nu a acţionat singur

Atentatul de la Manchester. Autorul masacrului este un britanic de origine libiană şi nu a acţionat singur

Atentatul de la Manchester. Autorul masacrului este un britanic de origine libiană şi nu a acţionat singur
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mai 2017   •   10:18

Poliţia britanică a dezvăluit marţi seară numele suspectului autor al atentatului comis luni seară la Manchester şi soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 59 de răniţi. Acesta se numeşte Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, un s-a născut în Marea Britanie şi este de origine libiană. Autorităţile britanice susţin că acesta nu a acţionat singur şi-i caută complicii, scrie Adevărul.

„Pot confirma că bărbatul suspectat de comiterea atrocităţii de noaptea trecută este Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani. Prioritatea noastră, alături de structurile antitero ale poliţiei şi de partenerii noştri din domeniul securităţii, este de a continua să verificăm dacă el a acţionat singur sau ca parte a unei reţele mai extinse“, a declarat şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, care a precizat că nu va face alte comentarii despre Abedi în acest stadiu al anchetei.  

Conform declaraţiilor a doi oficiali din SUA care au ţinut legătura cu autorităţile britanice, Salman Abedi ar fi venit cu trenul de la Londra la Manchester. 

Autorităţile britanice caută complici ai presupusului autor al atentatului sinucigaş de la Manchester, în contextul în care premierul a ridicat nivelul alertei teroriste, avertizând că un un nou atac ar putea fi ”iminent”, iar mii de oameni au ieşit pe stradă, în regat, şi au participat la un priveghi în memoria victimelor exploziei la un concert pop, relatează The Associated Press.
 

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Manchester Arena
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close