Antena 3 CNN Externe Aterizare de urgenţă în Singapore. Avioanele Airbus A380, blocate la sol

Aterizare de urgenţă în Singapore. Avioanele Airbus A380, blocate la sol

Aterizare de urgenţă în Singapore. Avioanele Airbus A380, blocate la sol
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Noi 2010   •   09:13

Un avion de pasageri cu 433 de oameni la bord, a aterizat de urgenţă în Singapore, din cauza unei defecţiuni tehnice. Avionul aparţine companiei australiene Quantas şi circula pe ruta Australia-Singapore. În urma incidentului, compania a imobilizat la sol toate aeronavele Airbus A380.

Unul dintre motoarele aparatului s-a oprit în zbor, iar piloţii au fost nevoiţi să aducă aeronava la sol. Martorii spun că au auzit o explozie puternică atunci când aparatul survola Indonezia. Pasagerii au trecut prin momente de coşmar, însă, au ajuns la sol nevătămaţi.

În urma incidentului, compania aeriană australiană Qantas a anunţat joi că va imobiliza la sol toate avioanele sale Airbus A380. "Am decis să suspendăm decolările pentru toate avioanele noastre A380 până când vom obţine suficiente informaţii privind zborul QF32", a declarat presei directorul general al companiei, Alan Joyce.

Reprezentanţii constructorului eurpean Aisbus au declarat că defectarea motorului aeronavei companiei Qantas este un incident "semnificativ".

"Avioanele sunt certificate cu mai multe motoare, respectiv patru pentru avionul de tip A380. Nu minimizăm incidentul, dar el este prevăzut de procedurile de certificare. Dacă există patru motoare, este şi pentru a face faţă unei astfel de situaţii dificile", a declarat un reprezentant al Airbus, potrivit AFP.

 



 

×
Subiecte în articol: avion aterizare de urgenta
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close