Antena 3 CNN Externe O atletă paralimpică ucraineană a părăsit Jocurile după ce a aflat că tatăl ei a fost capturat de ruși

O atletă paralimpică ucraineană a părăsit Jocurile după ce a aflat că tatăl ei a fost capturat de ruși

O atleta ucraineană a renunțat marți la cursa de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022, după ce a aflat că tatăl ei a fost luat prizonier și bătut de soldații ruși.

O atletă paralimpică ucraineană a părăsit Jocurile după ce a aflat că tatăl ei a fost capturat de ruși
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Mar 2022   •   21:56

Anastasiia Laletina, în vârstă de 19 ani, a ales să nu concureze la proba de biatlon după ce a aflat vestea, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al echipei sale.

"Tatăl ei este soldat în armata ucraineană și [a fost luat] prizonier de soldații ruși. L-au bătut", a declarat Nataliia Harach pentru AFP. „Era foarte supărată și nu a putut participa la cursă”.

Laletina este unul dintre cei 20 de sportivi ucraineni care au călătorit în China pentru a concura la Jocurile Paralimpice, care au început pe 4 martie.

Echipa paralimpică ucraineană este cunoscută a fi una dintre cele mai competitive echipe din lume, iar sportivii au spus că participarea lor la evenimentul ar putea contribui la recunoașterea națiunii lor în timpul războiului.

„Suntem aici pentru a ne reprezenta țara, pentru a ne glorifica țara, pentru a spune lumii că Ucraina există”, a spus Oksana Shyshkova, care a câștigat luni a patra medalie de aur a Ucrainei la un eveniment de schi, potrivit New York Times. .

Valerii Sushkevych, președintele Comitetului Paralimpic al Ucrainei, a declarat pentru Times că, în timp ce sportivii s-au chinuit să doarmă și au încercat disperați să obțină informații despre conflict, cei mai mulți au rămas sfidătoari în încercarea de a se remarca, de dragul țării, prin sportul lor.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close