Antena 3 CNN Externe Australia. Zeci de oameni au murit, după ce vasul în care călătoreau s-a zdrobit de stânci

Australia. Zeci de oameni au murit, după ce vasul în care călătoreau s-a zdrobit de stânci

Australia. Zeci de oameni au murit, după ce vasul în care călătoreau s-a zdrobit de stânci
Sursa foto: Foto: strangedangers.com
15 Dec 2010   •   15:00

Zeci de oameni au murit în apele australiene după ce barca în care se aflau s-a zdrobit de stânci din cauza valurilor uriaşe. Cei 70 de pasageri irakieni şi iranieni, printre care mai mulţi copii, căutau azil în Australia, dar furtuna violentă din Oceanul Indian a fost fatală pentru unii dintre ei.

Barca în care se aflau cei 70 de fugari a fost distrusă de valuri chiar în apropiere de coastele Insulelei Craciunului. Oamenii, toţi din Orientul Mijlociu, navigau de mai multe zile pe mare şi căutau azil în Australia. O femeie care a încercat să salveze o parte din naufragiaţi spune că pentru mulţi dintre ei nu mai era nicio speranţă.

“Stăteau cu faţa în jos, le era foarte, foarte rău. Mulţi dintre ei nu se mai mişcau, erau foarte bolnavi. Am văzut şi copii pe barcă, auzeam copii ţipând”, a declarat unul din martori.

Autorităţile australiene au declarat să naufragiaţii erau din Irak şi Iran, dar reprezentanţii celor două ţări au negat informaţiile.



Din păcate mai multe cadavre au fost recuperate, pe o vreme foarte dificilă. Avem vase de la marină şi vamă în zonă, iar operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare.

Paza de coastă australiană a declarat că emisese o avertizare meteorologică pentru toate vasele care navigau în zonă.

×
Subiecte în articol: Australia naufragiu vas
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close