Antena 3 CNN Externe Autorul masacrului din Connecticut, un copil crescut în suburbii, cu părinţi divorţaţi

Autorul masacrului din Connecticut, un copil crescut în suburbii, cu părinţi divorţaţi

Autorul masacrului din Connecticut, un copil crescut în suburbii, cu părinţi divorţaţi
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Dec 2012   •   13:14

Adam Lanza din Newtown, Connecticut, a fost un copil crescut în suburbii şi ai cărui părinţi erau divorţaţi, dar care la vârsta de 20 de ani locuia în continuare cu mama sa, relatează ABC News, în pagina electronică.
   
El a început prin a-şi împuşca în faţă mama, pe nume Nancy, după care s-a îndreptat cu maşina spre şcoala primară Sandy Hook din apropiere, înarmat cu două pistoale şi o puşcă semiautomată. Acolo, înainte de a se sinucide, el a împuşcat mortal 20 de copii şi şase adulţi. Nancy Lanza a fost găsită moartă în propria casa.
   
Prietenii de familie din Newtown l-au descris pe Adam ca fiind un tânăr cu probleme, iar pe Nancy ca fiind rigidă. Adam "nu relaţiona cu ceilalţi copii", a declarat Barbara Frey, adăugând că acesta era "puţin diferit ... genul reprimat".
   
O rudă a declarat pentru ABC News că "în mod evident ceva era în neregulă cu" Adam.
   
Autorităţile statele şi federale cred că mama acestuia ar fi lucrat la un moment dat la şcoala unde Adam a comis atacul, dar nu ca profesoară, ci, potrivit rudelor, probabil ca voluntar.
   
Nancy şi soţul ei, Peter, tatăl lui Adam, au divorţat în 2009. Când au depus actele de divorţ, în 2008, un judecător a decis ca ei să participe la "un program educaţional de parenting".
   
Peter Lanza, chemat la New Jersey pentru a discuta cu poliţia şi FBI, este vicepreşedinte la GE Capital şi a fost partener la gigantul de audit Ernst & Young.
   
Fratele mai mare al lui Adam, Ryan Lanza, în vârstă de 24 de ani, a lucrat la Ernst & Young timp de patru ani, aparent urmând cariera tatălui său. ªi el a fost intervievat de FBI. Nici tatăl, nici fratele nu sunt suspectaţi în acest caz.
   
Iniţial, poliţia l-a identificat pe Ryan ca fiind criminalul. El a trimis însă o serie de mesaje pe Facebook în care afirma că nu este el şi că în ziua respectivă era la serviciu. Înregistrările video şi cartela de acces de la Ernst & Young îi confirmă declaraţiile.
   
Două surse federale au declarat pentru ABC News că la locul crimei au fost găsite documente de identitate aparţinându-i lui Ryan Lanza. Ei susţin că aceasta a determinat confuzia. Nici Adam, nici Ryan nu au antecedente penale.
   
FBI a interogat numeroase rude ale familiei Lanza în New Jersey, Connecticut, Massachusetts, precum şi numeroşi prieteni, în efortul de a realiza un portret cât mai adecvat al ucigaşului şi pentru a găsi o explicaţie pentru această tragedie.

×
Subiecte în articol: connecticut copil masacru SUA
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close