Antena 3 CNN Externe Averea celor mai bogaţi 40 de oameni din lume a crescut în ultima săptămână cu 7,2 miliarde dolari

Averea celor mai bogaţi 40 de oameni din lume a crescut în ultima săptămână cu 7,2 miliarde dolari

Averea celor mai bogaţi 40 de oameni din lume a crescut în ultima săptămână cu 7,2 miliarde dolari
Sursa foto: Foto: examiner.com
de G.S.    |    12 Aug 2012   •   14:20

Averea celor mai bogaţi 40 de oameni la nivel global a crescut cu 7,2 miliarde de dolari săptămâna aceasta, în timp ce Warren Buffet a recâştigat locul al treilea, pierdut săptămâna trecută în faţa cofondatorului retailerului Inditex Amancio Ortega.

Pe primele două locuri se menţin mexicanul Carlos Slim Helu, cu 74 miliarde de dolari, şi cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 63,6 miliarde de dolari.
   
Ortega, care i-a luat săptămâna trecută locul al treilea lui Buffet în Indicele Miliardarilor realizat de Bloomberg a cedat poziţia preşedintelui Berkshire Hathaway după ce acţiunile Inditex au scăzut vineri cu 1,8%.
   
Buffet are acum o avere de 45,5 miliarde de dolari, iar Ortega de 44,8 miliarde de dolari.
   
"Bursa a cam stagnat săptămâna trecută. Draghi nu a mai spus nimic, iar majoritatea liderilor sunt pe undeva în costum de baie", a afirmat Jack Ablin, director pentru investiţii la BMO Harris Private Bank din Chicago, care are sub administrare active de circa 60 de miliarde de dolari.
   
Indicle S&P 500 a închis vineri în urcare pentru a şasea şedinţă consecutiv, cea mai lungă perioadă de evoluţie pozitivă începând din 2010, în contextul speculaţiilor că Rezerva Federală Americană va lua noi măsuri de stimulare a economiei. S&P 500 a urcat cu 1,07% săptămâna aceasta.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close