Avertisment de la Ambasada SUA: Posibile atentate teroriste în zone aglomerate

de M.Z.    |    04 Iun 2016   •   16:14
Avertisment de la Ambasada SUA: Posibile atentate teroriste în zone aglomerate

Administraţia americană a primit informaţii potrivit cărora grupări teroriste intenţionează să organizeze în Africa de Sud, în viitorul apropiat, atacuri asupra locurilor aglomerate în care s-ar putea afla cetăţeni americani, precum mari centre comerciale, a anunţat sâmbătă ambasada SUA în Africa de Sud, informează Reuters, potrivit agerpres.ro

Diplomaţi de la Washington le-au recomandat cetăţenilor americani aflaţi în Africa de Sud să evite marile centre comerciale şi alte zone aglomerate din Johannesburg şi Capetown. 

Informaţia privind pericolul unor atentate pe teritoriul sud-african survine pe fondul reducerii, pentru perioada Ramadanului, a apelurilor grupării jihadiste Stat Islamic la comiterea de atacuri în întreaga lume, se menţionează într-o declaraţie a ambasadei SUA în Africa de Sud. 

Poliţia sud-africană a refuzat să comenteze în legătură cu acest avertisment al autorităţilor americane. 

În luna septembrie a anului trecut, SUA şi-au avertizat cetăţenii cu privire la un posibil atac al ''extremiştilor'' împotriva intereselor americane din Africa de Sud. 

Ambasada SUA în Africa de Sud şi consulatele de la Johannesburg, Durban şi Capetown au fost închise pentru câteva zile, în 2009, după ce oficiali americani au evocat o ameninţare ''specifică'' la adresa misiunilor diplomatice ale SUA de pe teritoriul sud-african.

Credincioşii de confesiune islamică vor intra de luni dimineaţă, odată cu răsăritul soarelui, în postul de primenire spirituală, morală şi trupească a celei de-a noua luni a anului islamic, considerată cea mai importantă şi sfântă pentru musulmani, Ramadan.

x close