Antena 3 CNN Externe Avertizare de călătorie pentru cetăţenii ruşi urmăriţi de SUA. "Nu vă aşteptaţi să fiţi trataţi corect de americani"

Avertizare de călătorie pentru cetăţenii ruşi urmăriţi de SUA. "Nu vă aşteptaţi să fiţi trataţi corect de americani"

Avertizare de călătorie pentru cetăţenii ruşi urmăriţi de SUA. "Nu vă aşteptaţi să fiţi trataţi corect de americani"
Sursa foto: Foto: www.pircenter.org
03 Sep 2013   •   09:30
Autorităţile din Rusia au emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii săi, avertizând persoanele urmărite de Statele Unite să nu viziteze ţările care au un tratat de extrădare cu Washingtonul, informează The New York Times.

"Avertizare pentru cetăţenii care călătoresc la nivel internaţional", afirmă buletinul Ministerului de Externe. "Recent, reţinerea unor cetăţeni ruşi în diferite ţări, la cererea agenţiilor americane, a devenit mai frecventă - cu scopul extrădării şi urmăririi judiciare în Statele Unite".

Citând exemple din Costa Rica, Republica Dominicană, Lituania şi Spania, Ministerul rus de Externe susţine că "experienţa arată că urmăririle judiciare împotriva celor care au fost de fapt răpiţi şi duşi în Statele Unite au un caracter Subiectiv, se bazează pe dovezi incerte şi sunt orientate clar spre condamnare".

Extrădarea a fost în mod frecvent un subiect de dispută între Rusia şi Statele Unite. Dezacordurile s-au accentuat în ultimele luni pe fondul cazului lui Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), acuzat de spionaj în Statele Unite şi căruia Rusia i-a acordat azil temporar.

Ca răspuns la solicitarea administraţiei Obama de a-l preda pe Snowden, oficialii ruşi au declarat că Statele Unite au ignorat de cele mai multe ori cererile de extrădare venite din partea Rusiei.

Moscova s-a plâns, de asemenea, de arestarea unor cetăţeni ruşi de către Statele Unite sau de către alte state la cererea americanilor.

Rusia şi Statele Unite nu au un acord de extrădare.

Ministerul de Externe susţine că cetăţenii ruşi nu ar trebui să se aştepte să fie trataţi corect de sistemul juridic american. "Ambasadele şi consulatele generale ruseşti oferă în mod logic ajutor consular şi juridic ruşilor care au probleme", adaugă ministerul. "În orice caz, nu ar trebui să se conteze pe un final de succes în astfel de cazuri".


×
Subiecte în articol: Edward Snowden

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close