Antena 3 CNN Externe Ban Ki-moon: Bashar al-Assad "trebuie adus în faţa justiţiei" dacă a folosit arme chimice

Ban Ki-moon: Bashar al-Assad "trebuie adus în faţa justiţiei" dacă a folosit arme chimice

Ban Ki-moon: Bashar al-Assad "trebuie adus în faţa justiţiei" dacă a folosit arme chimice
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    06 Dec 2012   •   15:04

Bashar al-Assad va răspunde pentru faptele sale dacă a recurs la arme chimice în confruntarea cu rebelii sirieni care îi contestă legitimitatea în fruntea ţării, susţine secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Prezent la Bagdad, Ban a declarat că preşedintele sirian Bashar al-Assad ar trebui "adus în faţa justiţiei" dacă se va dovedi că a utilizat arme chimice în conflictul care se desfăşoară de mai bine de un an în Siria, relatează Mediafax.

"Oricine utilizează arme chimice va trebui adus în faţa justiţiei", a declarat Ban, ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist în cadrul unei conferinţe de presă cu premierul irakian Nuri al-Maliki.
   
Aceste arme "vor avea consecinţe foarte grave asupra populaţiei", a insistat secretarul general al ONU.

"Mi-am exprimat îngrijorarea faţă de Guvernul sirian şi i-am trimis o scrisoare preşedintelui Assad în urmă cu două zile", pentru a-l avertiza în privinţa utilizării acestor arme, a adăugat el.

Comunitatea internaţională este din ce în ce mai îngrijorată de evoluţia conflictului sirian şi se teme în special de utilizarea de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad a armelor chimice împotriva rebeliunii. Un oficial american a afirmat luni că Damascul amestecă deja componentele necesare folosirii militare a gazului sarin, un neurotoxic mortal.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close