Antena 3 CNN Externe Ban Ki-moon solicită armatei egiptene să îl elibereze pe Mohamed Morsi

Ban Ki-moon solicită armatei egiptene să îl elibereze pe Mohamed Morsi

Ban Ki-moon solicită armatei egiptene să îl elibereze pe Mohamed Morsi
de M.T.    |    26 Iul 2013   •   07:50

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a solicitat, joi, armatei egiptene să îl elibereze pe preşedintele islamist destituit Mohamed Morsi şi pe alţi lideri arestaţi ai Fraţilor Musulmani, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Oficialul ONU a solicitat ca ca Morsi şi aliaţii săi „să fie eliberaţi sau ca dosarele lor să fie examinate în mod transparent, fără întârziere".

Fostul preşedinte egiptean şi unii dintre colaboratorii săi sunt ţinuţi într-un loc secret, încp de la 3 iulie, data la care Morsi a fost îndepărtat de la putere de către armată.

Purtătorul de cuvânt al ONU a mai precizat că Ban Ki-moon „urmăreşte cu atenţie şi cu o preocupare crescândă evenimentele din Egipt", cu o zi înainte de manifestaţii rivale.

Una dintre acestea este organizată de susţinătorii lui Morsi, cealaltă a fost lansată de liderul armatei, generalul Abdel Fattah al-Sissi care vrea să i se acorde un „mandat" pentru a „pune capăt terorismului şi violenţei".

„Încă o dată, secretarul general cheamă toate părţile să dea dovadă de reţinere maximă. Acesta susţine dreptul tuturor egiptenilor de a manifesta în mod paşnic", a precizat purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite.

Ban Ki-moon „solicită autorităţilor de tranziţie să asigure legea şi ordinea garantând securitatea tuturor egiptenilor".

De asemenea, liderul ONU „reiterează apelul său la un dialog naţional semnificativ şi la un proces de reconciliere care să nu excludă pe nimeni. Scopul său trebuie să fie conturarea unui parcurs care va duce la revenirea controlului ţării în mâinile civililor, ordinii constituţionale şi a guvernării democratice".

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close