Antena 3 CNN Externe Barack Obama, apel la întreaga lume: Să nu ne fie teamă

Barack Obama, apel la întreaga lume: Să nu ne fie teamă

Barack Obama, apel la întreaga lume: Să nu ne fie teamă
22 Noi 2015   •   15:24

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că va participa la conferința privind schimbările climatice ce va avea loc la Paris, în pofida atentatelor teroriste care au zguduit capitala Franței, și a făcut un apel către liderii tuturor țărilor să arate că întregii lumi nu-i este frică de teroriști.

"Cred că este absolut vital ca fiecare țară, fiecare lider să transmită mesajul că sălbăticia unui grup de atacatori nu va împiedica lumea să abordeze probleme vitale", a afirmat Obama duminică la Kuala Lumpur, unde participă la summitul națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), transmite Agerpres.

"Pe lângă urmărirea teroriștilor, pe lângă informații eficiente, pe lângă lovituri de rachete, pe lângă tăierea surselor de finanțare, instrumentul cel mai puternic pe care îl avem pentru a combate gruparea Statul Islamic este să spunem că nu ne e teamă", a subliniat președintele american.

"Noi nu cedăm din cauza fricii, care constituie principala putere a acestor teroriști", a adăugat Barack Obama.

Conferința mondială privind schimbările climatice începe pe 30 noiembrie la Bourget, în nordul Parisului, iar peste 140 de șefi de stat și de guvern din lumea întreagă sunt așteptați la ceremonia de deschidere.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close