Antena 3 CNN Externe Barack Obama nu a luat încă o „decizie finală" în privinţa Siriei

Barack Obama nu a luat încă o „decizie finală" în privinţa Siriei

Barack Obama nu a luat încă o „decizie finală" în privinţa Siriei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Aug 2013   •   22:20

Preşedintele american Barack Obama a anunţat, vineri, că nu a luat încă o „decizie finală" în cazul Siriei, dar a adus în discuţie o acţiune „limitată" a Statelor Unite pentru a pedepsi regimul Assad pentru că a folosit arme chimice, relatează AFP, citată de Mediafax.

Asigurând că recursul la armele chimice ameninţă securitatea naţională americană, Obama a subliniat că lumea nu poate să accepte ca femei şi copii să fie gazaţi.

Reacţia liderului de la Casa Alba vine după publicarea unui raport al serviciilor de informaţii americane, care susţine că regimul de la Damasc a folosit arme chimice într-un atac în apropiere de Damasc, la 21 august.

Obama, care s-a exprimat la Casa Albă înainte de a participa la un minisummit cu omologii său din ţările baltice, a condamnat „neputinţa" în dosarul sirian a Consiliului de Securitate al ONU, unde Rusia, aliat al Damascului, a blocat orice iniţiativă.

Potrivit Reuters, Barack Obama consideră că folosirea de arme chimice în Siria reprezintă o ameninţare pentru Israel şi Iordania, aliaţi ai Statelor Unite, şi, la fel ca şi secretarul de stat John Kerry, ia în calcul o intervenţie militară limitată împotriva Damascului.

De asemenea, preşedintele american a cerut întregii lumi să nu rămână „paralizată" în faţa situaţiei din Siria, la o zi după respingerea de către Parlamentului britanic al unei eventuale intervenţii armate împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close