Antena 3 CNN Externe Bărbat arestat la Washington pentru că a încercat să arunce metroul în aer

Bărbat arestat la Washington pentru că a încercat să arunce metroul în aer

Bărbat arestat la Washington pentru că a încercat să arunce metroul în aer
Sursa foto: american-architecture.info
28 Oct 2010   •   14:35

Un bărbat a fost arestat în capitala Statelor Unite, pentru un presupus atac terorist cu bombă, relatează BBC. Farooque Ahmed, în vârstă de 34 de ani din Ashburn, statul Virginia, a conspirat cu oameni despre care se crede că fac parte din al-Qaeda, a spus departamentul de Justiţie american.

Ahmed a fost arestat miercuri dimineaţă şi, dacă va fi găsit vinovat, ar putea petrece 50 de ani în închisoare. Suspectul ar fi supravegheat de patru ori staţiile de metrou din Arlington, de la periferia Washington-ului. Procurorii au declarat că vor folosi informaţii secrete în acest proces.

Arestarea lui Ahmed este cea mai recentă dintr-o serie de investigaţii de pe teritoriul SUA, cu privire la diverse atacuri teroriste. Cel mai nou caz în acest sens este cel al lui Faisal Shahzad, care a fost condamnat pentru că a încercat să detoneze o maşină cu explozibili în Piaţa Times Square din New York.

“Este înfiorător că un bărbat din Ashburn este acuzat că ar fi încercat să ucidă cât mai mulţi călători din metrou cu putinţă prin intermediul unor atacuri cu bombă simultane”, a declarat procurorul american Neil MacBride.

×
Subiecte în articol: atac cu bomba atentat terorist
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close