Antena 3 CNN Externe Un bărbat din Ilinois a murit de turbare după ce a fost mușcat de un liliac la el acasă

Un bărbat din Ilinois a murit de turbare după ce a fost mușcat de un liliac la el acasă

Un bărbat din Ilinois a murit de turbare la o lună după ce a fost mușcat de un liliac la el acasă. Acesta este primul caz de turbare în Ilinois din 1954.

Un bărbat din Ilinois a murit de turbare după ce a fost mușcat de un liliac la el acasă
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    29 Sep 2021   •   15:14

Bărbatul s-a trrezit într-o dimineață de august și a descoperit că are un liliac pe gât. Animalul a fost capturat ulterior și a ieșit pozitiv la rabie.

Luna aceasta, bărbatul a început să se simtă rău, și să prezinte simptome asociate cu rabia - dureri de gât și de cap, amorțeală, dificultate în a-și controla brațele, și dificultate în vorbire. La scurt timp după ce au început să apară simptomele, bărbatul a murit. 

Persoanele care au intrat în contact cu acesta au fost testate, și au primit tratament preventiv împotriva turbării.

”Turbarea are o rată a mortalității mai mare decât orice altă boală.

Cu toate acesteaa, există un tratament care îți poate salva viața dacă ai fost mușcat.”, a spus Doctorul Ngozi Ezike.

Cazurile de turbare la om sunt rare, dar expunerea la această boală este comună, și aproximativ 600.000 de americani primesc vaccinuri profilactice în fiecare an. 

Boala poate fi răspândită de către animale prin intermediul salivei sau contactului cu ţesutul cerebral. Oamenii pot dobândi boala în urma muşcăturilor de animale sălbatice cât şi domestice. Muşcăturile care afectează faţa, capul, gâtul sau mâinile sunt considerate cu risc crescut.

Liliecii sunt animalele care răspândesc cel mai mult rabia în statul Ilinois. O colonie de lilieci a fost găsită în casa bărbatului care a murit.

Deși oamenii știu când au fost mușcați de lilieci, aceștia au dinții foarte mici și urmele lăsate de aceștia sunt foarte greu de văzut. 

 

×
Subiecte în articol: SUA ilinois liliac turbare
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close