Antena 3 CNN Externe Băsescu, acasă la Hayssam. Discuţii bilaterale cu preşedintele sirian

Băsescu, acasă la Hayssam. Discuţii bilaterale cu preşedintele sirian

Băsescu, acasă la Hayssam. Discuţii bilaterale cu preşedintele sirian
20 Oct 2008   •   13:55

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că unul dintre subiectele abordate în cadrul convorbirilor avute cu omologul său sirian Bashar Al-Assad a fost şi cel referitor la omul de afaceri Omar Hayssam, informează trimisul Agerpres. Precizarea şefului statului român a venit în contextul în care un jurnalist l-a întrebat pe preşedinte dacă România îşi propune să încheie cu Siria un acord pe domeniul Justiţiei. "Înţeleg aluzia. Subiectul Omar Hayssam a fost discutat", a spus Băsescu fără a da alte detalii.
Traian Băsescu se află, luni şi marţi, în vizită oficială în Republica Arabă Siriană, la invitaţia omologului său, preşedintele Bashar Al-Assad.
Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a devenit cunoscut acum trei ani, prin implicarea sa în răpirea celor trei jurnalişti români în Irak.
Hayssam susţine că a fost ajutat să fugă din ţară chiar de către omul de bază al preşedintelui Traian Băsescu. Controversatul doctor Mohamad Yassin ar fi primit 205 mii de dolari de la sirian cât timp a fost plecat în Irak pentru a rezolva criza ostaticilor. Mai mult, Omar Hayssam susţine că doctorul Mohamad Yassin i-a cerut în nenumărate rânduri să adere la Partidul Democrat şi să finanţeze campania electorală a acestei formaţiuni.
Declaraţia a fost făcută de Omar Hayssam în faţa unui notar în Libia, la începutul acestui an. Actul a fost trimis în ţară şi depus la dosarul răpirii. Hayssam susţine că, în timpul crizei jurnaliştilor răpiţi, preşedintele i-ar fi cerut ajutorul. Hayssam mai povesteşte că în perioada în care a fost arestat, Mohamad Yassin era cel care îl sfătuia ce să declare şi i-a oferit bani.
Singurul care a avut acces în celula lui Omar Hayssam de la Penitenciarul Rahova a fost Mohamad Yassin. Hayssam susţine că la fiecare vizită i se cereau informaţii referitoare la PSD. Ba mai mult, susţine că i s-a cerut să adere la PD şi să finanţeze campania electorală.
În declaraţie, Omar Hayssam nu menţionează când şi cum a părăsit ţara, dar spune că totul a fost pus la cale de Mohamad Yassin.
Antena 3

×
Subiecte în articol: vizita oficiala Omar Hayssam
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close