Antena 3 CNN Externe Băsescu susţine aderarea Rep. Moldova la UE

Băsescu susţine aderarea Rep. Moldova la UE

Băsescu susţine aderarea Rep. Moldova la UE
25 Mai 2007   •   22:59

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în discursul rostit la Summit-ul statelor din Centrul Europei, desfăşurat la Brno, în Cehia, că România doreşte ca, pe lângă statele din Balcanii de Vest, şi Republica Moldova să intre în atenţia UE pentru o viitoare etapă a procesului de extindere, potrivit Mediafax. "Dorim însă ca şi Republica Moldova să intre în atenţia UE pentru o viitoare etapă a procesului de extindere", a spus Băsescu.

Summitul de la Brno este cea de-a XIV-a reuniune a şefilor de stat din regiunea Europei Centrale, un eveniment anual care urmăreşte să faciliteze schimburi de opinii şi dezbateri între liderii din regiune, pe teme de interes, precum reformele democratice, dezvoltarea regională şi integrarea europeană.

La reuniunea de la Brno, participă şefii de stat din 14 ţări, respectiv Austria, Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, România, Serbia, Polonia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Gazda reuniunii este preşedintele Republicii Cehe, Vaclav Klaus.

Şeful statului nu a permis Antenei 3 să-l însoţească la cea de-a XIV-a reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală, deşi, în prealabil echipa postului nostru de televiziune a fost invitată să participe la acest eveniment.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close