Antena 3 CNN Externe O femeie și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc din Moldova. Ce scria în biletul lăsat lângă copil

O femeie și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc din Moldova. Ce scria în biletul lăsat lângă copil

Un bebeluș a fost abandonat de propria mamă în scara unui bloc din Bălți, Republica Moldova.

O femeie și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc din Moldova. Ce scria în biletul lăsat lângă copil
Sursa foto: pexels.com
de Silvia Preda    |    05 Dec 2022   •   21:03

Femeia a lăsat lapte și câteva hăinuțe pentru copil. Lângă micuţ a fost găsit şi un bilet în care femeia care l-a abandonat a scris că nu își permite să îl întrețină.

"Numele, prenumele copilului, când s-a născut, data, luna, anul nașterii, vârsta lui, s-a născut bolnav. Îmi este greu să îl întrețin, roagă pe cineva să aibă grijă de fiul său. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație. Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat", a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Medicii au declarat că micuțul are probleme de sănătate.

"Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie", a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți, scrie nordnews.md.

Copilul a fost abandonat în scara unui bloc de pe strada Visarion Puiu.

Angajații Direcției Asistență Socială din Bălți împreună cu polițiștii urmează să identifice părinții biologici ai copilului, iar apoi să stabilească motivele abandonului.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close