x close

Belarus. Cei trei suedezi care au organizat "operaţiunea ursuleţul de pluş" au fost convocaţi de către KGB

de G.S.    |    11 Aug 2012   •   15:44
Belarus. Cei trei suedezi care au organizat "operaţiunea ursuleţul de pluş" au fost convocaţi de către KGB 416 Foto: INTACT Images/EPA

Cei trei suedezi care au organizat "operaţiunea ursuleţul de pluş" în Belarus, care a provocat o gravă criză diplomatică între Stockholm şi Minsk, au anunţat sâmbătă că au fost convocaţi de către KGB-ul belarus, relatează AFP.
   
Ei au anunţat că au primit o scrisoare care le cere să se prezinte, aparent în calitate de martori, în termen de zece zile, altfel riscând să fie condamnaţi pentru neprezentare.
   
Potrivit KGB, care a anunţat acest lucru şi la Minsk, condamnarea poate merge de la o simplă amendă şi până la doi ani de muncă forţată.
   
Înainte de a se prezenta la convocare, au anunţat suedezii, ei intenţionează să ceară "garanţia că nu vor fi inculpaţi".
   
Un avion de mici dimensiuni, pilotat de către un suedez, a pătruns ilegal în spaţiul aerian belarus şi a paraşutat, în iulie, sute de ursuleţi de pluş de care erau legate mesaje îndemnând la libertate şi respectarea drepturilor omului.
   
În urma acestui caz, regimul autoritarist al lui Aleksandr Lukaşenko a decis să îi expulzeze pe toţi diplomaţii suedezi şi să închidă Ambasada Belarusului de la Stockholm, iar conducătorii Vămii şi forţelor aeriene au fost destituiţi.

Citeşte mai multe despre:

Belarus KGB Stockholm diplomatie Suedia avion
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati