Antena 3 CNN Externe Biblia a fost eliminată din toate bibliotecile şcolare dintr-un district din Utah, după ce părinţii au reclamat că este vulgară şi violentă

Biblia a fost eliminată din toate bibliotecile şcolare dintr-un district din Utah, după ce părinţii au reclamat că este vulgară şi violentă

Biblia a fost eliminată din toate bibliotecile școlilor primare și gimnaziale din districtul școlar Davis din Utah, SUA , după ce părinții au contestat conținutul acesteia.

Biblia a fost eliminată din toate bibliotecile şcolare dintr-un district din Utah, după ce părinţii au reclamat că este vulgară şi violentă
Sursa foto: Getty Images I MCCAIG
de Ştefan Petrică    |    02 Iun 2023   •   10:50

Înlăturarea Bibliei a fost cerută pentru că este una dintre cărțile “cu cele mai multe scene de sex”.

"Săptămâna trecută, o comisie responsabilă cu revizuirea cărților pentru conținut sexual, a stabilit că Biblia va fi păstrată la liceele din districtul școlar, Davis din Utah, dar eliminată din toate școlile primare și gimnaziale", a declarat Christopher Williams, directorul de comunicare al districtului școlar Davis.

În urma acestei hotărâri, a fost depus un recurs, cerând districtului să păstreze Biblia în toate școlile.

Cartea Sfântă a fost din nou revizuită de o comisie.

Citește și: Cât costă cea mai veche Biblie din lume | Este cel mai valoros manuscris din istorie

"Comitetul a revizuit cartea în întregime și a stabilit că nu conține materiale sensibile, așa cum sunt definite în Codul Utah.

Prin urmare, conform legii din Utah, cartea a fost păstrată în circulația bibliotecii școlare”, potrivit comisiei de verificare.

Comisia a spus că decizia a fost "reținerea pentru liceu”, dar nu spune în mod specific dacă Biblia poate fi găsită în bibliotecile școlilor primare și gimnaziale din district.

Anul trecut, a fost adoptat un proiect de lege numit HB374, care a generat controverse.

Parlamentarii l-au caracterizat drept o inițiativă menită să elimine conținutul considerat pornografic din biblioteci și săli de clasă, potrivit KSL.com

Utah, stat conservator cu o populaţie de aproximativ 3,4 milioane de oameni este considerat patria mormonilor.

Din cei 370.000 de locuitori ai districtului Davis, 83% sunt mormoni şi nu se raportează la Biblie ci la Cartea lui Mormon: O Istorisire Scrisă de Mâna lui Mormon pe baza Plăcilor Luate din Plăcile lui Nephi.

×
Subiecte în articol: Biblia interzisă Utah SUA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close