Antena 3 CNN Externe Bilanţul accidentului de avion din Nigeria a ajuns la 157 de morţi. Numărul victimelor ar putea creşte

Bilanţul accidentului de avion din Nigeria a ajuns la 157 de morţi. Numărul victimelor ar putea creşte

Bilanţul accidentului de avion din Nigeria a ajuns la 157 de morţi. Numărul victimelor ar putea creşte
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    05 Iun 2012   •   14:20

Bilanţul accidentului avionului nigerian care s-a prăbuşit duminică deasupra unui cartier din Lagos a crescut marţi la 157 de morţi, odată cu descoperirea primelor victime de la sol, în contextul în care intemperiile îngreunează eforturile de căutare.

Cadavrele a patru locatari ai unui imobil lovit de aeronava MD 83 a companiei Dana Air se adaugă corpurilor neînsufleţite ale celor 153 de persoane care se aflau la bordul aparatului căzut în capitala economică a Nigeriei.

"Un cuplu a murit, însă copiii lor au supravieţuit. O femeie şi fiica sa au decedat, de asemenea", a declarat sub rezerva anonimatului un membru al echipelor de intervenţie, potrivit AFP.

Este posibil ca bilanţul victimelor să mai crească, printre victime putându-se număra şi alţi locatari ai imobilului peste care s-a prăbuşit avionul.

Ploaia de marţi dimineaţă a împiedicat însă reluarea operaţiunilor de cercetare a dărâmăturilor. În plus, salvatorii se tem ca nu cumva ploaia să provoace prăbuşirea şi a ceea ce a mai rămas din clădire.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare a anunţat luni seară că 137 de cadavre fuseseră ridicate de la locul catastrofei, majoritatea fiind cel mai probabil pasageri ai avionului. Aparatul a distrus un depozit, o casă şi o biserică şi s-a prăbuşit într-un final peste un imobil de locuinţe.

Cele două motoare ale avionului care s-a prăbuşit duminică peste capitala economică Lagos au făcut pană înainte ca aparatul să cadă, a anunţat şeful aviaţiei civile, Harold Demuren.

Un avion cu 153 de pasageri la bord s-a prăbuşit duminică într-un cartier din oraşul Lagos din Nigeria.

Toate persoanele aflate în aparatul de zbor au murit.






×
Subiecte în articol: Nigeria avion morti victime
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close