Antena 3 CNN Externe Bilanţul gripei porcine la nivel mondial: Peste 2.800 de morţi

Bilanţul gripei porcine la nivel mondial: Peste 2.800 de morţi

Bilanţul gripei porcine la nivel mondial: Peste 2.800 de morţi
Sursa foto: gripa
04 Sep 2009   •   18:12

Virusul A H1N1 continuă să facă victime în întreaga lume. Potrivit ultimului bilanţ realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, gripa porcină a provocat moartea a cel puţin 2.837 de persoane.

"În prezent, există cel puţin 2.837 de decese care pot fi atribuite virusului pandemic A H1N1", susţine Gregory Hartl, purtătorul de cuvânt al OMS,citat de AFP. De la ultimul bilanţ, publicat cu o săptămână în urmă, numărul deceselor a crescut cu 652.

Reprezentantul OMS a ţinut să menţioneze că creşterea numărului de decese a fost provocată de creşterea numărului de persoane care contractează virusul şi nu de o mutaţie a acestuia către o formă mai virulentă. "Virusul nu a devenit mai periculos. Numărul îmbolnăvirilor este cel care creşte", a declarat acesta.

Continentul cel mai grav afectat de gripa porcină este cel american, unde s-au înregistrat 2.234 de morţi. "Virusul continuă să fie activ în Africa de Sud, precum şi în sudul şi vestul Australiei, în pofida faptului că vârful sezonului gripei hibernale a fost depăşit în majoritatea regiunilor temperate din emisfera sudică (Chile, Argentina, Australia şi Noua Zeelandă)", anunţă OMS.

Şi în Europa s-au înregistrat cazuri de deces provocate de virusul A H1N1. Un bărbat de 51 de ani a murit în noaptea de joi spre vineri în Italia, fiind primul deces înregistrat în această ţară. Şi Suedia a anunţat luni primul deces legat de virusul gripei A H1N1.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close