Antena 3 Externe Biserica rusă lansează o cruciadă contra Occidentului

Biserica rusă lansează o cruciadă contra Occidentului

02 Iul 2010   •   23:30
Biserica rusă lansează o cruciadă contra Occidentului

 

 

Patriarhul rus Kirill şi un alt oficial al bisericii ortodoxe ruse  şi-au exprimat opiniile despre "tendinţele liberale " în unele biserici protestante. Ei au ţinut un discurs în faţa Comisiei pentru Consens şi Cooperare a Consiliului Mondial al Bisericilor.

Patriarhul aprecia că creştinismul din Europa  "are nevoie de eforturile comune ale creştinilor pentru a fi protejat de forţele seculare ce încearcă să forţeze sentimente anti-creştini şi în general anti-religioase în lume."

Hilarion Afeev, care conduce departamentul patriarhiei ruse pentru relaţii externe, vorbea şi despre fobia anti-creştină din Occident şi nevoia de a rezista "intoleranţei faţă de creştini şi discriminarea lor."

El şi-a exprimat sprijinul pentru tentativele catolicilor de a contesta decizia din noiembrie 2009 a CEDO în cazul Lautsi v. Italia, potrivit căreia crucifixele trebuie înlăturate din şcoli.

El a mai criticat "liberalismul " protestanţilor din Occident şi îl cita pe patriarhul Kirill declarând că "luptătorii ruşi pentru creştinismul mondial " salută poziţia Bisericii Catolice în această privinţă.

Vaticanul  planifică de mai mult timp "o nouă evanghelizare " a Europei, iar acum papa a anunţat înfiinţarea unui consiliu în acest sens.

 

Antena3.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close