Antena 3 CNN Externe Blair explică de ce se retrage din funcţie

Blair explică de ce se retrage din funcţie

Blair explică de ce se retrage din funcţie
04 Mar 2007   •   15:05

Într-un interviu acordat săptămânalului The Observer, Tony Blair a vorbit despre îndoielile sale privind decizia de a anunţa că nu va mai candida pentru un al patrulea mandat. El a sugerat însă că tensiunile s-ar fi intensificat mai mult în cazul în care nu şi-ar fi anunţat deschis intenţiile, adăugând că speră ca plecarea sa să anuleze nemulţumirea generată de războiul din Irak.

?Intenţia mea nu a fost aceea de a provoca o situaţie care să fie dominată de această nesiguranţă generală?, a declarat Blair. ?Va exista întotdeauna o dezbatere referitoare la intenţia mea de a anunţa că nu voi mai candida pentru un al patrulea mandat, chiar dacă, personal, cred că aş fi avut mai multe probleme dacă nu aş fi făcut-o?, a adăugat el. ?Nu a fost uşor, însă sunt destul de sigur că nu ar fi fost mai uşor dacă nu aş fi făcut acest anunţ. Margaret Thacher susţinea că va continua, deoarece oamenii continuau să o întrebe, iar în final a fost pur şi simplu copleşită şi a cedat?, a explicat Blair.

Premierul nu a exclus posibilitatea ca viitoarele alegeri parlamentare să fie câştigate de conservatori, refuzând totuşi să facă speculaţii în acest sens. Cu toate acestea, el a adăugat că laburiştii nu ar trebui să-şi piardă speranţa: ?Conservatorii au decis să fie competitivi. Ar trebui să spunem: ŤEi bine, ne aflăm într-o competiţie, să vedem cine are cele mai bune politici şi programe. În mai multe privinţe, noi le avemť?, a explicat el.

Blair îşi va anunţa probabil plecarea la începutul lunii mai, dezminţind zvonurile potrivit cărora ar intenţiona să se mute în Statele Unite. ?Nu ştiu de ce oamenii tot vorbesc despre America?, a spus el.

Rompres

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close