Antena 3 CNN Externe Blocurile de lux rupte de la bază în timpul cutremurului din Turcia. Complexul rezidențial era promovat ca un "colț de rai"

Blocurile de lux rupte de la bază în timpul cutremurului din Turcia. Complexul rezidențial era promovat ca un "colț de rai"

"Rönesans Rezidans" este un ansamblu cu blocuri de 12 etaje și 250 de apartamente, finalizat în 2013 în Antakya, Hatay, care a fost distrus complet în urma cutremurului din Turcia.

Blocurile de lux rupte de la bază în timpul cutremurului din Turcia. Complexul rezidențial era promovat ca un "colț de rai"
Sursa foto: Captura Youtube
de Mia Lungu    |    10 Feb 2023   •   17:01

Ansamblul rezidențial Rönesans Residence, finalizat în 2013, s-a prăbușit în urma cutremurului cu magnitudinea 7,7, în zona Kahramanmaras, pe bulevardul Inonu, în districtul Antakya din Hatay.

Blocurile s-au rupt de la bază în timpul primului seism care a lovit Turcia.

Se estimează că în imobile se aflau aproximativ 1.000 de persoane.

Rămășițele locuinței au fost fotografiate din aer cu o dronă. Astfel, s-a văzut că imobilul s-a prăbușit spre zona în care se afla piscina și a avariat o altă clădire de pe stradă. 

Citește și: Momentul în care un bloc nou, "rezistent la cutremur", se prăbușește în timpul seismului din Turcia. Explicația constructorului

Fotbalistul echipei Hatayspor, Kerim Alıcı, a declarat că directorul sportiv Taner Savut și coechipierul său Christian Atsu se află sub dărâmăturile de la Rönesans Residence: "Taner Savut și Christian Atsu sunt sub dărâmături. Vrem ajutor cât mai curând posibil".

Firma care a construit ansamblul a distribuit fotografiile reședinței pe rețelele de socializare în 2013, cu mențiunea "un colț de rai". Rönesans Residence era una dintre clădirile cunoscute ca fiind "de lux" în Hatay, potrivit today90.com.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close