Antena 3 CNN Externe Bolile respiratorii au explodat în China! OMS cere Beijingului date despre COVID și avertizează populația să se protejeze

Bolile respiratorii au explodat în China! OMS cere Beijingului date despre COVID și avertizează populația să se protejeze

Organizația Mondială a Sănătății, OMS, semnalează creșterea cazurilor de boli respiratorii în China, țară unde s-au înregistrat primele cazuri de COVID în 2019.

Bolile respiratorii au explodat în China! OMS cere Beijingului date despre COVID și avertizează populația să se protejeze
Sursa foto: hepta / ImagineChina
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   09:10

"OMS a trimis o solicitare oficială Chinei pentru informații detaliate în legătură cu o creștere a bolilor respiratorii şi a focarelor de pneumonie semnalate la copii", se arată într-un comunicat publicat pe rețeaua X.

Demersul OMS vinde după ce autoritățile și presa din China au raportat o creștere a numărului de boli respiratorii, inclusiv focare de pneumonie la copii, în nordul țării.

OMS a solicitat informații epidemiologice și clinice suplimentare, precum şi rezultate de laborator despre focarele semnalate la copii.

Organizația a mai cerut informații cu privire la circulația agenților patogeni cunoscuți, în special gripa, SARS-CoV-2 (virusul răspunzător pentru COVID-19), virusul respirator sincițial și bacteria Mycoplasma pneumoniae.

OMS cere populației să se protejeze prin distanțare, izolare și purtarea măștii

Documentul OMS recomandă, în context, "luarea de măsuri pentru a reduce riscul de boli respiratorii" în rândurile populației.

Aceste măsuri includ vaccinarea, distanțarea de bolnavi, izolarea acasă în caz de simptome, efectuarea de analize şi îngrijiri medicale dacă este necesar, precum şi purtarea măștii sanitare, ventilația spatiilor închise și spălatul pe mâini.

Potrivit OMS, autoritățile chineze au pus creșterea numărului de boli respiratorii pe seama ridicării restricțiilor asociate pandemiei de COVID şi circulației agenților patogeni cunoscuți.

Organizația nu precizează care a fost răspunsul Chinei la solicitarea de informații sau dacă a existat vreun răspuns.

OMS a criticat în repetate rânduri autoritățile chineze pentru lipsa de transparență şi de cooperare în timpul pandemiei COVID.

Și alte țări afectate grav de COVID s-au raliat criticilor formulate de OMS.

Foto: pompieri pulverizând dezinfectat într-un cartier al orașului chinez Yangzhou din provincia Jiangsu în timpul pandemiei de COVID

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close