Antena 3 CNN Externe Brazilia: Primarul din Rio a condamnat actele de vandalism din timpul protestului de joi şi a făcut un bilanţ al violenţelor

Brazilia: Primarul din Rio a condamnat actele de vandalism din timpul protestului de joi şi a făcut un bilanţ al violenţelor

Brazilia: Primarul din Rio a condamnat actele de vandalism din timpul protestului de joi şi a făcut un bilanţ al violenţelor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iun 2013   •   21:27

Primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a condamnat, vineri, violenţele şi actele de vandalism produse în timpul manifestaţiei desfăşurate joi în centrul oraşului şi la care au participat 300.000 de persoane, relatează AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, edilul a prezentat şi un bilanţ al incidentului. Potrivit lui Paes, 62 de persoane au fost rănite, printre acestea aflându-se şi opt gărzi municipale.

„Nu am nicio îndoială că majoritatea manifestanţilor au avut intenţii bune şi au vrut să-şi apere drepturile. Dar, din păcate, unele grupuri, în mod clar în minoritate, prin actele lor de vandalism, au sfârşit prin a umbri această manifestaţie, care face parte din istoria democratică a oraşului”, a declarat Paes, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, secretarul pentru securitate din Rio de Janeiro şi responsabilul programului de pacificare a favelelor, Jose Mariano Beltrame, a precizat că opt persoane au fost arestate în urma incidentelor.

Primăria a anunţat că au fost avariate mai multe clădiri publice, şapte maşini au fost distruse, iar cel mai mare centru de samba, "Terreirao do samba", unde primăria instalează ecrane uriaşe în timpul meciurilor din Cupa Confederaţiilor, "a fost complet distrus".

Bilanţul pagubelor materiale nu se încheie însă aici, mai multe agenţii bancare şi magazine din centrul oraşului fiind distruse sau jefuite.

În plus, câteva sute de semafoare, adăposturi de autobuz, indicatoare stradale şi pubele au fost vandalizate

Manifestaţiile au început în urmă cu zece zile ca urmare a majorării tarifelor la transportul în comun, protestatarii exprimându-şi ulterior nemulţumirea faţă de sumele imense cheltuite pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor, în condiţiile în care o mare parte a populaţiei trăieşte în sărăcie.

Joi, cel puţin un milion de manifestanţi au protestat în sute de oraşe ale Braziliei. Un protestatar a fost omorât de o maşină a poliţiei în statul Sao Paolo, iar o femeie a murit în urma unei crize cardiace după explozia unei bombe lacrimogene, la Belem do Para.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close