Antena 3 CNN Externe Brazilia. Schimb de focuri între traficanţii de droguri şi poliţie, soldat cu un mort şi şapte răniţi (VIDEO)

Brazilia. Schimb de focuri între traficanţii de droguri şi poliţie, soldat cu un mort şi şapte răniţi (VIDEO)

Brazilia. Schimb de focuri între traficanţii de droguri şi poliţie, soldat cu un mort şi şapte răniţi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
22 Aug 2010   •   14:49

Un hotel de lux din Rio de Janeiro a devenit, dintr-o dată, teren de luptă între poliţie şi o bandă de traficanţi de droguri, bine înarmaţi. Schimbul de focuri s-a soldat cu moartea unei femei, din tabăra bandiţilor, şi rănirea altor şapte persoane. Răufăcătorii au reţinut, câteva ore, 35 de ostatici din rândul locatarilor şi personalului de la hotel.

Luptele au început când traficanţii, îmbarcaţi în maşini şi pe motociclete, au deschis focul asupra unei patrule de poliţie. Poliţiştii au chemat întăriri, iar bandiţii au încercat să-şi piardă urma. Unii s-au refugiat într-un cartier sărac din apropiere. Alţii au năvălit în hotelul de cinci stele, unde au luat mai mulţi ostatici.

Au urmat schimburi de focuri intense, cu arme de mare calibru. Clienţii hotelului şi vecinii au spus că se simţeau ca în Irak sau în alt teatru de război.

Forţele de securitate au încercuit hotelul şi, după câteva ore de confruntări, toţi ostaticii au fost eliberaţi. Niciunul dintre clienţii hotelului nu a fost rănit. Zece bandiţi au fost arestaţi iar poliţiştii au controlat toată clădirea, în căutarea eventualilor răufăcători ascunşi.

Hotelul invadat găzduieşte, în aceste zile, 1.500 de persoane, dintre care 300 sunt turişti străini, dar şi mulţi participanţi la un congres al dentiştilor. Incidentul aduce o grea lovitură imaginii oraşului Rio, cu câţiva ani înaintea Campionatului Mondial de Fotbal şi a Jocurilor Olimpice, programate aici. Violenţa este o realitate de fiecare zi în cartierele sărace, dar zonele frecventate de turişti sunt considerate, de obicei, mai sigure.



Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close