Antena 3 CNN Externe Britanicii acuzaţi de moartea lui Litvinenko

Britanicii acuzaţi de moartea lui Litvinenko

Britanicii acuzaţi de moartea lui Litvinenko
31 Mai 2007   •   16:03

Presupusul asasin al fostului spion rus Alexandr Litvinenko s-a dezvinovăţit şi i-a acuzat pe britanici de uciderea acestuia. Într-o conferinţă de presă, la Moscova, Alexandr Lugovoi a spus că fostul KGB-ist nu putea fi otrăvit fără controlul serviciilor secrete ale Londrei. El avertizat că ar putea face apel la Curtea de la Haga, ca să i se facă dreptate. Lugovoi a spus că Litvinenko ar fi fost recrutat de serviciul de informaţii MI 6, care mai apoi a ştiut de planul de asasinare a fostului KBG-ist.

Presupusul asasin a fost la rândul său KGB-ist şi a declarat că britanicii au încercat să-l recruteze şi i-au cerut să facă rost de documente compromiţătoare despre preşedintele rus Vladimir Putin. A dat de înţeles că e unul din motivele pentru care Londra îl acuză de uciderea lui Litvinenko. El l-a învinovăţit şi pe oligarhul rus în exil Boris Berezovsky că ar fi implicat, împreună cu serviciile secrete britanice în asasinat.

În replică, miliardarul rus Boris Berezovsky l-a acuzat pe Lugovoi, dar şi Kremlinul, că răspândesc minciuni despre moartea lui Litvinenko. Ministerul britanic de Externe s-a abţinut de la comentarii, precizând doar că asasinarea fostului KGB-ist e un caz criminal, nu unul de spionaj.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close