Antena 3 CNN Externe British Airways a început o nouă grevă care va dura cinci zile

British Airways a început o nouă grevă care va dura cinci zile

British Airways a început o nouă grevă care va dura cinci zile
Sursa foto: british airways
30 Mai 2010   •   14:26


Personalul navigant al companiei aeriene British Airways au început duminică o nouă grevă de cinci zile, conform unui anunţ al sindicatul Unite. Greva vine după eşecul negocierilor de vineri ca urmare a unei întreruperi a activităţii pentru o perioadă asemănătoare, informează AFP.
Această grevă intervine în timpul vacanţelor şcolare din Marea Britanie. O altă sistare a activităţii timp de cinci zile, prevăzută începând cu 5 iunie, ar putea perturba de asemenea zborurile spre Africa de Sud, ţără care găzduieşte din 11 iunie Cupa Mondială de fotbal.
Vineri, negocierile privind sancţiunile adoptate de companie împotriva salariaţilor grevişti, precum eliminarea zborurilor cu tarife reduse de care beneficiau în calitate de angajaţi, au eşuat.
Directorul executiv al British Airways, Willie Walsh, "a refuzat să reintroducă zborurile cu tarife reduse, după ce Unite anunţase o suspendare a grevei în caz contrar", a afirmat un sindicalist, Derek Simpson.
"N-ar fi costat nimic BA să reia aceste zboruri cu tarife reduse, Willie Walsh este, prin urmare, pregătit ca această grevă să continue", a avertizat el.
În martie, BA şi sindicatul Unite au avut divergenţe privind înăsprirea condiţiilor de muncă ale personalului navigant pe care vrea să le impună conducerea, motiv pentru care a fost organizată o grevă de 12 zile.
Greva din martie a cauzat companiei aeriene pagube de 84 de milioane de lire sterline (99 milioane de euro), potrivit sindicatului Unite.
La Heathrow, principalul aeroport internaţional din lume, BA intenţionează să opereze mai multe zboruri decât pe durata acestei săptămâni din cauza unei participări mai scăzute decât se aşteptase a angajaţilor săi. Compania prevede să asigure peste 70 la sută din zborurile sale obişnuite de lungă distanţă (faţă de peste 60 la sută săptămâna aceasta) şi peste 55 la sută din zborurile pe distanţe mici.
În luna mai, British Airways a înregistrat cea mai mare pierdere din acest an, estimată la 531 de milioane de lire sterline.


Antena 3



×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close