Antena 3 CNN Externe Bruxelles. Aproximativ 1.500 de persoane au manifestat împotriva austerităţii

Bruxelles. Aproximativ 1.500 de persoane au manifestat împotriva austerităţii

Bruxelles. Aproximativ 1.500 de persoane au manifestat împotriva austerităţii
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
30 Sep 2012   •   19:41

Aproximativ 1.500 de persoane, potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles împotriva politicilor de austeritate, acuzate de adâncirea inegalităţilor, la apelul unor sindicate şi asociaţii belgiene, relatează AFP.
   
Manifestanţii, câteva mii potrivit organizatorilor, au reclamat "opţiuni politice mai juste" atât în Belgia, cât şi în restul Europei, "care să permită o luptă împotriva sărăciei şi o repartizare echitabilă a prosperităţii între toţi", potrivit Confederaţiei Sindicale Creştine (CSC), una dintre organizaţiile care au lansat apelul de participare la reuniune în centrul Bruxelles-ului.
   
În acest scop, ei au solicitat Guvernului de coaliţie (stânga, centru, dreapta) condus de către socialistul Elio Di Rupo să adopte "măsuri eficiente" împotriva şomajului în rândul tinerilor, care afectează aproximativ 100.000 de belgieni.
   
Manifestanţii au reclamat totodată "o fiscalitate mai justă", care să reducă "sarcinile impuse asupra muncii" prin introducerea "unei taxe asupra averilor mari şi unui impozit pe câştigul integral din capital".
   
Guvernul a lansat în ultimele luni o serie de măsuri de austeritate, în valoare de aproximativ 14 miliarde de euro, cu scopul de a reduce deficitul bugetar la mai puţin de 3% din PIB, faţă de 3,8% în 2011.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close