Antena 3 CNN Externe Bulgaria: Mai mulţi deputaţi şi miniştri au fost blocaţi de protestatari în clădirea parlamentului

Bulgaria: Mai mulţi deputaţi şi miniştri au fost blocaţi de protestatari în clădirea parlamentului

Bulgaria: Mai mulţi deputaţi şi miniştri au fost blocaţi de protestatari în clădirea parlamentului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Iul 2013   •   07:32

Câteva zeci de parlamentari, trei miniştri, mai mulţi ziarişti şi reprezentanţi ai sindicatelor au rămas blocaţi în clădirea parlamentului bulgar, după ce mai multe mii de manifestanţi au blocat, marţi seară, toate ieşirile, informează Agerpres.

După ora 22.00, forţele de ordine au încercat să îi scoată pe oficialii rămaşi în parlament cu ajutorul unui autocar, dar au eşuat după ce protestatarii au aruncat cu pietre, roşii şi alte obiecte, spărgâng ferestrele vehiculului care a fost nevoit să se întoarcă.

În urma incidentului, mai multe persoane au fost rănite, unii dintre protestatari plângându-se că au fost loviţi de jandarmii care încercau să elibereze drumul pentru autocar.

Boiko Borisov, liderul principalului partid de opoziţie GERB, a declarat pentru agenţia Focus că a văzut cum unii protestatari paşnici au fost loviţi de jandarmi şi poliţişti.

Borisov l-a îndemnat pe preşedintele Rosen Plevneliev chiar în această noapte să convoace Consiliul consultativ de securitate naţională.

De asemenea, liderul opoziţiei a spus că premierul Plamen Oreşarski trebuie să-şi depună imediat demisia pentru că numai astfel oamenii se vor linişti.

Câteva mii de locuitori ai Sofiei au ieşit, marţi, pentru a 40-a zi consecutiv pentru a protesta împotriva guvernului socialistului Plamen Oraşarski.

Manifestanţii acuză cabinetul de legături cu mafia după ce, la 14 iunie, la propunerea Executivului, un parlamentar foarte controversat a fost numit la şefia agenţiei de securitate naţională.

Ca de obicei, cei mai mulţi protestatari au ieşit în stradă în timpul serii, după ora 18.00. Spre deosebire de serile precedente, clădirea parlamentului nu era goală, acolo aflându-se câteva zeci de parlamentari reuniţi pentru a discuta proiectul de rectificare a bugetului în trei comisii de resort.

Când au aflat că în clădire sunt parlamentari, protestatarii au blocat toate căile de acces din şi spre parlament.

×
Subiecte în articol: Bulgaria protest sofia Boiko Borisov
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close