Antena 3 CNN Externe Bulgaria nu recunoaşte permisul european

Bulgaria nu recunoaşte permisul european

Bulgaria nu recunoaşte permisul european
06 Mar 2007   •   20:10

Bulgaria nu recunoaşte încă permisul european de conducere, motiv pentru care autorităţile nu fac nicio distincţie între documentele cetăţenilor străini provenind din celelalte state membre ale Uniunii Europene şi cei din afara spaţiului comunitar. 'În prezent, toţi străinii care conduc autoturisme în Bulgaria sunt egali în faţa legii', a declarat inspectorul de poliţie Emil Tonev, explicând că, deşi Bulgaria a devenit membră a UE la 1 ianuarie 2007, mai sunt încă multe lucruri de făcut pentru armonizarea legislaţiei rutiere.

'Intenţionăm să modificăm în cursul acestui an legislaţia în domeniul traficului rutier, tocmai datorită faptului că am devenit membri ai Uniunii Europene', a mai spus Tonev. La acel moment, permisele de conducere ale tuturor cetăţenilor din statele membre vor fi recunoscute de legislaţia bulgară. În prezent, numai personalul militar din ţările NATO pot circula în această ţară pe baza permiselor străine.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un cetăţean străin poate conduce o maşină în Bulgaria pe baza permisului de conducere eliberat de autorităţile din ţara de origine pe o perioadă de până la un an din momentul intrării sale pe teritoriul Bulgariei. Dacă ţara de origine a cetăţeanului respectiv nu a ratificat convenţia de la Viena din 1968 privind legislaţia rutieră, permisul de conducere trebuie tradus în limba bulgară.

Rompres

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close