Antena 3 CNN Externe Bush: situaţia din Irak nu seamănă cu Vietnamul

Bush: situaţia din Irak nu seamănă cu Vietnamul

Bush: situaţia din Irak nu seamănă cu Vietnamul
24 Mai 2007   •   09:24

Liderul de la Casa Albă a atacat joi declaraţiile criticilor săi, care au comparat ofensiva americană din Irak cu intervenţia din Vietnam. George W. Bush a precizat că cele două campanii militare diferă, şi aceasta fiindcă prezenţa reţelei Al-Qaida în Irak reprezinta o ameninţare directă la adresa Statelor Unite. Prezent la o ceremonie de absolvire la o academie militară din statul Connecticut, liderul american le-a spus cadeţilor, în cadrul unui discurs, că nu există niciun motiv pentru a compara cele două campanii.

?Mulţi critici compară luptele din Irak cu situaţia din Vietnam. Există foarte multe diferenţe între cele două campanii, iar una singură este cea mai importantă. Inamicul din Vietnam nu avea nici intenţia, nici mijloacele de a ne lovi teritoriul. Inamicul din Irak dispune însă de aceste lucruri?, a spus Bush.

Preşedintele SUA a încercat să îi convingă pe cei 228 de cadeţi că este important ca trupele americane să lupte în continuare în Irak, pentru prevenirea lansării de noi atacuri asupra Statelor Unite.

Declaraţiile preşedintelui american au survenit în contextul în care Casa Albă a declasificat informaţii potrivit cărora Osama bin Laden a ordonat, în 2005, comiterea de noi atacuri asupra teritoriului Statelor Unite. Potrivit agenţiilor de presă internaţionale, dezvăluirile au reprezentat doar o tentativă a administraţiei Bush de a-şi justifica războiul împotriva terorismului.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close