Antena 3 CNN Externe Bush spune "NU" retragerii din Irak

Bush spune "NU" retragerii din Irak

Bush spune "NU" retragerii din Irak
02 Mai 2007   •   08:44

Preşedintele George Bush a intrat în conflict deschis cu majoritatea democrată din Congres, pe tema războiului din Irak. Bush şi-a folosit dreptul de veto împotriva unui proiect de lege care stabilea un calendar pentru retragerea trupelor americane. Evenimentul a avut loc chiar în ziua când s-au împlinit patru ani de când preşedintele anunţa ?încheierea principalelor operaţiuni de luptă? în Irak.

Proiectul de lege aloca 124 miliarde de dolari pentru operaţiunile de război cu condiţia retragerii trupelor combatante din Irak până la 31 martie anul viitor. Proiectul a fost adoptat cu sprijinul democraţilor, majoritari acum în ambele camere ale Congresului.

Preşedintele nu s-a lăsat convins şi, aşa cum promisese, şi-a folosit dreptul de veto pentru a doua oară de când se află la Casa Albă. ?Stabilirea unui termen pentru retragere înseamnă stabilirea unei date pentru eşec, ceea ce ar fi un gest iresponsabil. Legea le-ar impune condiţii imposibile comandanţilor noştri de pe câmpul de luptă?, spune Bush.

Bush le-a reamintit democraţilor că nu dispun de majoritatea necesară pentru a-i anula dreptul de veto şi i-a invitat pentru consultări la Casa Albă. Liderii democraţi din Congres au replicat că, pentru moment, o înţelegere este imposibilă, deoarece preşedintele doreşte un cec în alb, iar ei nu sunt dispuşi să i-l dea.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close