Antena 3 CNN Externe "Călăii români vor plăti preţul". Cazul torţionarului Ioan Ficior a ajuns în presa internaţională

"Călăii români vor plăti preţul". Cazul torţionarului Ioan Ficior a ajuns în presa internaţională

"Călăii români vor plăti preţul". Cazul torţionarului Ioan Ficior a ajuns în presa internaţională
de O.P.    |    19 Sep 2013   •   05:54

Cazul Torţionarului Ioan Ficior a fost relatat pe larg şi de presa internaţională. Mai multe publicaţii de peste ocean, printre care Washington Post şi USA Today scriu că un institut român a cerut procurorilor să îl ancheteze pe Ioan Ficior pentru genocid, spunând că el ar fi responsabil pentru 103 de decese.

The Associated Press
scrie că fostul comandant nu a putut fi contactat, dar că într-un interviu acordat în iunie, el a insistat că doar trei sau patru oameni au murit sub comanda sa. 

Jurnaliştii de la Global Post scriu că decizia de ieri face parte dintr-o campanie a institutului de a aduce 35 dintre foştii comandanţi de închisoare în faţa justiţiei. Ştirea despre fostul comandant al coloniei de muncă Periprava, Ion Ficior a fost comentată pe larg şi în Europa. "Dictatura: călăii români vor plăti preţul" titrează publicaţia franceză, "Le Figaro", care scrie despre proiectul de lege adoptat de Guvernul român, prin care torţionarii vor fi obligaţi să plătească victimelor despăgubiri între 25% şi 50% din venitul lor lunar.

"Comunist român, suspectat de genocid", titrează presa olandeză, care aminteşte şi de fostul director de închisoare, Alexandru Vişinescu, acuzat de asemenea de genocid.

×
Subiecte în articol: tortionari
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close