Antena 3 CNN Externe Cum arată camera de tortură descoperită în Bucha. A fost un adevărat masacru acolo

Cum arată camera de tortură descoperită în Bucha. A fost un adevărat masacru acolo

Bucha a devenit un loc al ororilor. Sunt cadavre pe străzi, în subsoluri şi în curți. În retragere, trupele ruseşti nu au ţinut cont de populaţia civilă. Au tras la întâmplare. Asta arată imaginile date publicităţii ieri.

Cum arată camera de tortură descoperită în Bucha. A fost un adevărat masacru acolo
de Laura Dinu    |    06 Apr 2022   •   09:06

Soldații lui Vladimir Putin au violat femei. Au torturat. În masacrul din Bucha au murit 300 de civili - la o primă numărătoare. 

Numărul victimelor va crește, spune președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care crede că multe alte atrocități vor ieși la iveală, în localitățile eliberate de ruși. 

Vă avertizăm că urmează imagini şi informații cu un puternic impact emoțional. 

În Bucha, forţele ucrainene au descoperit cea mai mare oroare în subsolul unui sanatoriu pentru copii: o cameră de tortură. Cinci cadavre în haine civile şi cu mâinile legate au fost găsite acolo. Aveau trupurile acoperite de răni. 

În alte imagini, surprinse de o dronă ucraineană, se vede cum un blindat rusesc trage mai multe focuri asupra unui civil, tot în Bucha. 

Există mărturii ale martorilor și știm că au fost femei violate și civili uciși doar pentru că ieșiseră pe stradă sau pentru că se ascundeau în beciuri. 

Indignarea liderilor occidentali a fost exprimată prin vocea președintelui american. Vladimir Putin trebuie să plătească, a spus liderul de la Casa Albă. 

”Poate vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin "un criminal de război". Adevărul a fost acum dezvăluit prin ceea ce s-a întâmplat în Bucha. Asta îl confirmă drept un criminal de război”.

Autoritățile ucrainene investighează crimele comise de forțele ruse, după ce sute de cadavre au fost găsite în Bucha şi în alte localități de la marginea Kievului, după retragerea militarilor ruși. Imagini din satelit publicate de CNN arată că unele cadavre se aflau pe străzile localității încă de pe 18 martie. 

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a spus însă că masacrul de la Bucha este un "atac fals", cu imagini "înscenate", cu scopul de a submina imaginea Rusiei. 

”Scopul este să dizolvăm informațiile false despre Bucha, reflectate în discursurile demagogice legate de natura crizei ucrainene”, a spus el. 

Iar retorica Kremlinului nu se oprește doar la Bucha. Ministerul rus al Apărării susține că şi alte astfel de operațiuni au fost puse la cale de ucraineni. 

Bucha a fost unul dintre locurile în care s-au dat lupte grele la începutul invaziei. 

Autoritățile de la Kiev spun că Bucha ar fi de fapt doar vârful aisbergului. Numărul victimelor ar fi uriaș în satele care au fost, până zilele trecute, sub control rusesc. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close