Antena 3 CNN Externe Canicula din Grecia a declanşat mai multe incendii şi a lăsat fără curent electric cartiere întregi din Atena

Canicula din Grecia a declanşat mai multe incendii şi a lăsat fără curent electric cartiere întregi din Atena

Canicula din Grecia a declanşat mai multe incendii şi a lăsat fără curent electric cartiere întregi din Atena
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
15 Iul 2012   •   13:48

Câteva cartiere din Atena au rămas fără curent electric, în timp ce în mai multe zone din Grecia s-au declanşat incendii din cauza valului de căldură care a afectat ţara sâmbătă, relatează publicaţia electronică Ekathimerini.com.
   
Compania de electricitate PPC a anunţat că unele zone din capitală au rămas fără curent electric din cauza creşterii uriaşe a consumului generate de folosirea aparatelor de aer condiţionat. Astfel, în unele cartiere sau suburbii ale Atenei alimentarea cu electricitate a fost întreruptă temporar.
   
În timp ce temperaturile se ridicau în jurul valorii de 40 de grade Celsius, serviciile de pompieri din Attica s-a confruntat cu incendii la Papagou, Keratea şi Muntele Hymettus.
   
Cel mai semnificativ incendiu a fost înregistrat însă în pădurea Seih Sou din Salonic, acesta declanşându-se, potrivit surselor, de la o ţigară aprinsă. Zeci de pompieri încă încercau, sâmbătă seara, să controleze focarul.
   
Alte incendii, care au fost însă controlate, s-au înregistrat în Creta şi Rodos.

×
Subiecte în articol: Cartier atena Grecia incendiu canicula
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close