Antena 3 CNN Externe Cântece şi flori în faţa închisorii, pentru aniversarea Iuliei Timoşenko

Cântece şi flori în faţa închisorii, pentru aniversarea Iuliei Timoşenko

Cântece şi flori în faţa închisorii, pentru aniversarea Iuliei Timoşenko
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Noi 2011   •   19:12

Pentru a sărbători ziua de naştere a opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, peste 2.000 de persoane s-au adunat duminică în faţa închisorii unde aceasta este deţinută, aducând flori, numeroase mesaje de susţinere şi cântând pentru mai multe ore, transmite AFP.
   
Mulţimea a scandat "Iulia, libertate!" iar unul dintre zidurile închisorii a fost "bombardat" cu carduri pline de urări, totul în timp ce muzicieni locali cunoscuţi cântau pe o scenă amenajată în apropiere. Pentru a se asigura că nu vor apărea incidente, câteva zeci de poliţişti au fost mobilizaţi.
   
Încarcerată din august, fosta şefă a Guvernului a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru că a încheiat, în 2009, pe vremea când era premier, acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile ţării sale. Ea a negat întotdeauna aceste acuzaţii, denunţând motivaţia lor politică.
   
"Chiar şi în spatele gratiilor, în condiţii inumane, Timoşenko îşi continuă lupta", a declarat adjunctul fostului premier, Oleksandr Turcinov, aflat printre manifestanţi.
   
"Îi doresc sănătate", a afirmat la rândul său fiica lui Timoşenko, Evghenia Carr.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close